Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka s fazolemi a koprem na kyselo)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 437 kJ /
822 kcal
Bílkoviny40,11 g
– z toho živočišné bílkoviny31,03 g
– z toho rostlinné bílkoviny9,08 g
Tuky39,01 g
– nasycené17,94 g
– nenasycené15,06 g
–– mononenasycené12,73 g
–– polynenasycené2,33 g
––– omega 30,32 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 604 mg
Sodík 483 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy73,18 g
– cukry26,23 g
––– laktóza17,28 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400 g 400 g acidofilního mléka Mléko kravské acidofilní 3% tuku 400 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
3-4 3-4 brambory Brambor zimní 175 g
plechovka plechovka bílých fazolí (bez nálevu) Fazole bílé
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
cca 1500-1700 cca 1500-1700 ml vývaru Vývar hovězí
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
3 lžíce 3 lžíce sekaného čerstvého kopru Kopr nať čerstvý 45 g
4 kuličky 4 kuličky nového koření Nové koření
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
kmín Kmín
špetka špetka cukru Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.