Nutriční hodnoty (Mletý řízek se sýrem a jogurtem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 9 688 kJ / 2 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,51 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 109,55 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,96 g |
Tuky | 184,31 g |
– nasycené | 58,87 g |
– nenasycené | 93,19 g |
–– mononenasycené | 75,27 g |
–– polynenasycené | 17,92 g |
––– omega 3 | 0,78 g |
Vláknina | 1,67 g |
Cholesterol | 326 mg |
Sodík | 2,01 g |
Sůl | 4,97 g |
Sacharidy | 51,80 g |
– cukry | 16,50 g |
––– laktóza | 13,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g mletého vepřového bůčku (nebo plece) | Vepřový bok | 500 g |
150 g 150 g strouhaného sýru (gouda, eidam) | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
2 lžíce 2 lžíce hustého bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 30 ml |
2 lžíce 2 lžíce sušené smažené cibule | Cibule smažená | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | 30 g |
50 ml 50 ml studeného mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
sůl (opatrně) | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
vejce | Vejce slepičí | |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
tuk na smažení | Olej řepkový |