Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Česnečka s uzeným masem a sýrem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie2 410 kJ /
576 kcal
Bílkoviny45,90 g
– z toho živočišné bílkoviny42,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,50 g
Tuky29,28 g
– nasycené18,17 g
– nenasycené9,31 g
–– mononenasycené8,15 g
–– polynenasycené1,16 g
––– omega 30,08 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 155 mg
Sodík 1,49 g
Sůl3,55 g
Sacharidy29,40 g
– cukry8,40 g
––– laktóza3,15 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
vývar z uzeného masa Vývar masový
100 g 100 g vařeného uzeného masa Vepřová plec uzená 100 g
2-3 2-3 větší brambory Brambor zimní 125 g
100 g 100 g polévkové zeleniny (i mražené) Mrkev čerstvá 100 g
kmín, sůl, pepř Pepř černý
80-100 g 80-100 g sýru (strouhaný eidam, gouda apod., když nemáme, použijeme i tavený) Gouda 45% t. v s. 90 g
na každou porci 1 stroužek stroužek utřeného (prolisovaného) česneku Česnek čerstvý
petrželka nebo pažitka Petržel nať čerstvá
krutonky z housek nebo chleba Krutony
máslo nebo trochu oleje na opečení krutonků Máslo kravské
petržel nebo pažitka na posypání Petržel kořenová čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.