Nutriční hodnoty (Česnečka s uzeným masem a sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 410 kJ / 576 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 42,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,50 g |
Tuky | 29,28 g |
– nasycené | 18,17 g |
– nenasycené | 9,31 g |
–– mononenasycené | 8,15 g |
–– polynenasycené | 1,16 g |
––– omega 3 | 0,08 g |
Vláknina | 5,65 g |
Cholesterol | 155 mg |
Sodík | 1,49 g |
Sůl | 3,55 g |
Sacharidy | 29,40 g |
– cukry | 8,40 g |
––– laktóza | 3,15 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
vývar z uzeného masa | Vývar masový | |
100 g 100 g vařeného uzeného masa | Vepřová plec uzená | 100 g |
2-3 2-3 větší brambory | Brambor zimní | 125 g |
100 g 100 g polévkové zeleniny (i mražené) | Mrkev čerstvá | 100 g |
kmín, sůl, pepř | Pepř černý | |
80-100 g 80-100 g sýru (strouhaný eidam, gouda apod., když nemáme, použijeme i tavený) | Gouda 45% t. v s. | 90 g |
na každou porci 1 stroužek stroužek utřeného (prolisovaného) česneku | Česnek čerstvý | |
petrželka nebo pažitka | Petržel nať čerstvá | |
krutonky z housek nebo chleba | Krutony | |
máslo nebo trochu oleje na opečení krutonků | Máslo kravské | |
petržel nebo pažitka na posypání | Petržel kořenová čerstvá |