Nutriční hodnoty (Netradiční valašská koprovka podle babičky paní Blaženky Blahové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 8 853 kJ / 2 116 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,71 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 29,71 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 37,00 g |
Tuky | 84,89 g |
– nasycené | 53,06 g |
– nenasycené | 29,16 g |
–– mononenasycené | 23,62 g |
–– polynenasycené | 5,54 g |
––– omega 3 | 0,68 g |
Vláknina | 29,00 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 790 mg |
Sůl | 1,95 g |
Sacharidy | 256,77 g |
– cukry | 55,77 g |
––– laktóza | 41,77 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg nových brambor | Brambor raný | 1000 g |
750 ml 750 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 750 ml |
200 ml 200 ml smetany 33% | Smetana kravská sladká 35% | 200 ml |
2 2 vrchovaté lžíce másla | Máslo kravské | 2 g |
hladká mouka podle potřeby | Mouka pšeničná hladká | |
kopr čerstvý, i dvě lžíce lžíce sterilovaného, podle toho, kolik kdo má rád | Kopr nať čerstvý | |
1 hlávka 1 hlávka salátu nebo ledového salátu | Salát hlávkový čerstvý | 500 g |
něco cukru a octa (to podle chuti - každý rád jinak, někdo více, někdo méně kyselou) | Cukr bílý |