Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Netradiční valašská koprovka podle babičky paní Blaženky Blahové)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie8 853 kJ /
2 116 kcal
Bílkoviny66,71 g
– z toho živočišné bílkoviny29,71 g
– z toho rostlinné bílkoviny37,00 g
Tuky84,89 g
– nasycené53,06 g
– nenasycené29,16 g
–– mononenasycené23,62 g
–– polynenasycené5,54 g
––– omega 30,68 g
Vláknina29,00 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 790 mg
Sůl1,95 g
Sacharidy256,77 g
– cukry55,77 g
––– laktóza41,77 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg nových brambor Brambor raný 1000 g
750 ml 750 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 750 ml
200 ml 200 ml smetany 33% Smetana kravská sladká 35% 200 ml
2 2 vrchovaté lžíce másla Máslo kravské 2 g
hladká mouka podle potřeby Mouka pšeničná hladká
kopr čerstvý, i dvě lžíce lžíce sterilovaného, podle toho, kolik kdo má rád Kopr nať čerstvý
1 hlávka 1 hlávka salátu nebo ledového salátu Salát hlávkový čerstvý 500 g
něco cukru a octa (to podle chuti - každý rád jinak, někdo více, někdo méně kyselou) Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.