Nutriční hodnoty (Kedlubnovo-bramborová rychlá polévka s mlékem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 097 kJ / 501 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,38 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,37 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,01 g |
Tuky | 15,29 g |
– nasycené | 10,15 g |
– nenasycené | 6,05 g |
–– mononenasycené | 4,58 g |
–– polynenasycené | 1,47 g |
––– omega 3 | 0,09 g |
Vláknina | 9,59 g |
Cholesterol | 53 mg |
Sodík | 248 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 63,72 g |
– cukry | 30,93 g |
––– laktóza | 22,13 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 větší kedlubna (260 g čisté váhy) | Kedluben čerstvý | 180 g |
160 g 160 g syrových brambor | Brambor zimní | 160 g |
sůl (podle potřeby) | Sůl mořská | |
1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
450 ml 450 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 450 ml |
10 g 10 g másla | Máslo kravské | 10 g |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
krutony z bílého pečiva | Krutony |