Nutriční hodnoty (Dipy z nivy, křenu a bylinkového kečupu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 644 kJ / 2 066 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,29 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 62,96 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,34 g |
Tuky | 162,16 g |
– nasycené | 68,69 g |
– nenasycené | 85,82 g |
–– mononenasycené | 42,00 g |
–– polynenasycené | 43,82 g |
––– omega 3 | 1,69 g |
Vláknina | 13,65 g |
Cholesterol | 432 mg |
Sodík | 7,66 g |
Sůl | 19,53 g |
Sacharidy | 77,63 g |
– cukry | 48,38 g |
––– laktóza | 7,47 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250-300 g 250-300 g nivy | Niva 50% t. v s. | 275 g |
1 1 velký kelímek zakysané smetany (500 g) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
1 1 větší červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
4-5 stroužků 4-5 stroužků česneku (podle chuti) | Česnek čerstvý | 31.5 g |
špetka špetka soli (já nedávám) | Sůl mořská | |
8-10 lžic 8-10 lžic rajčatového kečupu | Kečup sladký | 135 ml |
4 lžíce 4 lžíce majonézy | Majonéza | 60 g |
zahradní bylinky (dle chuti) | Petržel nať čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce worcestrové omáčky | Worcestrová omáčka | 15 ml |
1 1 nastrouhaná kyselá okurka (nebo 2 malinké) | Okurka polní zavařená | |
1 1 jemně nasekaná cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 PL 2 PL jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 40 ml |
2 PL 2 PL zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
2 PL 2 PL majonézy | Majonéza | 30 g |
2-3 2-3 vrchovaté lžíce jemně strouhaného křenu | Křen čerstvý | |
sůl a pepř podle chuti | Pepř černý |