Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dipy z nivy, křenu a bylinkového kečupu)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 644 kJ /
2 066 kcal
Bílkoviny71,29 g
– z toho živočišné bílkoviny62,96 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,34 g
Tuky162,16 g
– nasycené68,69 g
– nenasycené85,82 g
–– mononenasycené42,00 g
–– polynenasycené43,82 g
––– omega 31,69 g
Vláknina13,65 g
Cholesterol 432 mg
Sodík 7,66 g
Sůl19,53 g
Sacharidy77,63 g
– cukry48,38 g
––– laktóza7,47 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250-300 g 250-300 g nivy Niva 50% t. v s. 275 g
1 1 velký kelímek zakysané smetany (500 g) Smetana kravská zakysaná 12%
1 1 větší červená cibule Cibule červená čerstvá 69 g
4-5 stroužků 4-5 stroužků česneku (podle chuti) Česnek čerstvý 31.5 g
špetka špetka soli (já nedávám) Sůl mořská
8-10 lžic 8-10 lžic rajčatového kečupu Kečup sladký 135 ml
4 lžíce 4 lžíce majonézy Majonéza 60 g
zahradní bylinky (dle chuti) Petržel nať čerstvá
1 lžíce 1 lžíce worcestrové omáčky Worcestrová omáčka 15 ml
1 1 nastrouhaná kyselá okurka (nebo 2 malinké) Okurka polní zavařená
1 1 jemně nasekaná cibule Cibule čerstvá 70 g
2 PL 2 PL jogurtu Jogurt kravský bílý 3,5% 40 ml
2 PL 2 PL zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 50 ml
2 PL 2 PL majonézy Majonéza 30 g
2-3 2-3 vrchovaté lžíce jemně strouhaného křenu Křen čerstvý
sůl a pepř podle chuti Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.