Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Znojemská okurková polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie4 654 kJ /
1 112 kcal
Bílkoviny24,19 g
– z toho živočišné bílkoviny20,18 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,01 g
Tuky94,52 g
– nasycené55,52 g
– nenasycené32,99 g
–– mononenasycené29,24 g
–– polynenasycené3,75 g
––– omega 30,56 g
Vláknina4,57 g
Cholesterol 771 mg
Sodík 246 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy38,95 g
– cukry5,48 g
––– laktóza3,48 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 4 velké brambory Brambor zimní 200 g
3 3 větší nakládané okurky (znojemské) Okurka polní zavařená
lák z okurek Nálev z okurek
100 ml 100 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 100 ml
60 g 60 g másla Máslo kravské 60 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
250 ml 250 ml zeleninového vývaru Vývar zeleninový 250 ml
špetka špetka mletého kmínu Kmín mletý
sůl dle potřeby Sůl mořská
pažitka, petrželka nebo snítka kopru Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.