Nutriční hodnoty (Znojemská okurková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 654 kJ / 1 112 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,19 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,18 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,01 g |
Tuky | 94,52 g |
– nasycené | 55,52 g |
– nenasycené | 32,99 g |
–– mononenasycené | 29,24 g |
–– polynenasycené | 3,75 g |
––– omega 3 | 0,56 g |
Vláknina | 4,57 g |
Cholesterol | 771 mg |
Sodík | 246 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 38,95 g |
– cukry | 5,48 g |
––– laktóza | 3,48 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 velké brambory | Brambor zimní | 200 g |
3 3 větší nakládané okurky (znojemské) | Okurka polní zavařená | |
lák z okurek | Nálev z okurek | |
100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
250 ml 250 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 250 ml |
špetka špetka mletého kmínu | Kmín mletý | |
sůl dle potřeby | Sůl mořská | |
pažitka, petrželka nebo snítka kopru | Petržel nať čerstvá |