Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jednoduchá boloňská omáčka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 093 kJ /
3 607 kcal
Bílkoviny159,44 g
– z toho živočišné bílkoviny108,53 g
– z toho rostlinné bílkoviny50,91 g
Tuky156,09 g
– nasycené42,14 g
– nenasycené103,62 g
–– mononenasycené76,62 g
–– polynenasycené27,00 g
––– omega 35,22 g
Vláknina39,45 g
Cholesterol 315 mg
Sodík 1,65 g
Sůl3,55 g
Sacharidy375,36 g
– cukry118,27 g
––– laktóza10,01 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g mletého masa Vepřový ořez 500 g
500 g 500 g rajského protlaku (v kartonu) Protlak rajčatový 500 g
2 2 střední cibule Cibule čerstvá 140 g
100 g 100 g čerstvých rajčat Rajče červené čerstvé 100 g
5 lžic 5 lžic oleje Olej řepkový 55 ml
4 stroužky 4 stroužky česneku Česnek čerstvý 28 g
2 lžičky 2 lžičky koření na mleté maso Provensálské koření 10 g
2 lžičky 2 lžičky oregana Oregano sušené 10 g
2 lžičky 2 lžičky bazalky Bazalka čerstvá 10 g
1 1 hovězí bujon Bujón hovězí
1/2 lžičky 1/2 lžičky sladké papriky Paprika červená sušená 0.5 g
3 lžíce 3 lžíce mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 45 ml
2 lžíce 2 lžíce cukru Cukr bílý 50 g
sůl a pepř dle chuti Pepř černý
na cca 300 g 300 g těstovin Těstoviny pšeničné 300 g
120 g 120 g strouhaného sýra Sýr kravský tvrdý 30% 120 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.