Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vydatná bramborová polévka s krupkami nebo pohankou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie4 137 kJ /
989 kcal
Bílkoviny32,40 g
– z toho živočišné bílkoviny8,68 g
– z toho rostlinné bílkoviny23,72 g
Tuky19,47 g
– nasycené8,30 g
– nenasycené8,50 g
–– mononenasycené3,55 g
–– polynenasycené4,95 g
––– omega 30,15 g
Vláknina32,87 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 267 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy155,35 g
– cukry13,58 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
350 g 350 g brambor Brambor zimní 350 g
200 g 200 g čerstvých hub (nebo 20 g sušených) Hřib čerstvý 200 g
150 g 150 g polévkové zeleniny Mrkev čerstvá 150 g
80-100 g 80-100 g trhaných krupek neboli lámanky (nebo pohanka) Kroupy ječné 90 g
1,2 l 1,2 l vody (nebo vývar) Voda 1200.0000476837158 ml
1-2 lžíce 1-2 lžíce máslové jíšky (podle potřeby) Jíška máslová 22.5 ml
1 1 vejce (lze vynechat) Vejce slepičí 70 g
sůl Sůl mořská
1 špetka 1 špetka mletého pepře Pepř černý mletý
kmín Kmín
majoránka Majoránka sušená
domácí vegeta (možno vynechat) Kořenící směs sypká
2 stroužky 2 stroužky česneku (nebo podle chuti) Česnek čerstvý 14 g
petrželka (nebo pažitka) Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.