Nutriční hodnoty (KUT - křehké univerzální těsto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 652 kJ / 4 697 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,41 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,16 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 63,25 g |
Tuky | 293,65 g |
– nasycené | 97,92 g |
– nenasycené | 184,38 g |
–– mononenasycené | 126,70 g |
–– polynenasycené | 57,68 g |
––– omega 3 | 4,70 g |
Vláknina | 16,50 g |
Cholesterol | 626 mg |
Sodík | 511 mg |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 409,04 g |
– cukry | 34,35 g |
––– laktóza | 6,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g polohrubé výběrové mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
350 g 350 g másla, může být část Hery máslové, | Margarín | 350 g |
ale dávám pouze máslo | Máslo kravské | |
200 ml 200 ml smetany na šlehání 31-33% | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
špetka špetka sušené citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
2 PL 2 PL rumu | Rum | 34 ml |
ovocné džemy nebo marmelády | Marmeláda jahodová | |
strouhaná ochucená jablka | Jablko čerstvé | |
tužší uvařený puding | Puding v prášku |