Nutriční hodnoty (Sváteční jablečný štrúdl)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 173 kJ / 4 582 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,16 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,96 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 52,20 g |
Tuky | 281,46 g |
– nasycené | 168,01 g |
– nenasycené | 103,84 g |
–– mononenasycené | 87,49 g |
–– polynenasycené | 16,35 g |
––– omega 3 | 1,64 g |
Vláknina | 30,55 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 372 mg |
Sůl | 1,43 g |
Sacharidy | 424,90 g |
– cukry | 119,40 g |
––– laktóza | 5,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g hladké pšeničné mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
200 g 200 g polohrubé pšeničné mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
1 sáček 1 sáček prášku do pečiva (asi 12 g) | Kypřící prášek | 12 g |
1 1 kávová lžička soli | Sůl mořská | |
250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
2 2 celá vejce | Vejce slepičí | 140 g |
nastrouhaná kůra z jednoho citronu | Citrón čerstvý | |
1 1 polévková lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | |
3 lžíce 3 lžíce studené vody (pokud se těsto drobí) | Voda | 54 ml |
směs sušených plodů - rozinky sultánky, rozinky zlaté, brusinky | Brusinky zavařené | |
2 2 větší hrsti vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
3 lžíce 3 lžíce lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
50 g 50 g karamelových sušenek Lotus | Sušenka | 50 g |
mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
perníkové koření | Perníkové koření | |
1 balíček 1 balíček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 20 g |
4-5 4-5 jablek (nejlepší osvědčená kombinace odrůd je 1:1 Red Delicious a Granny Smith) | Jablko čerstvé | 675 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
tmavý rum | Rum | |
moučkový cukr na posypání | Cukr bílý |