Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kapustová polévka s mrkví a rýží)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie1 500 kJ /
359 kcal
Bílkoviny14,94 g
– z toho živočišné bílkoviny11,74 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,20 g
Tuky21,50 g
– nasycené13,58 g
– nenasycené7,76 g
–– mononenasycené3,81 g
–– polynenasycené3,96 g
––– omega 30,62 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 113 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy24,46 g
– cukry4,93 g
––– laktóza0,08 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/4 1/4 -1/2 kapusty (podle velikosti) Kapusta hlávková čerstvá
2 2 jarní cibulky Cibulka jarní čerstvá
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku Česnek čerstvý 17.5 g
2 2 mrkve Mrkev čerstvá 100 g
1 miska 1 miska uvařené rýže Rýže bílá
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
1 hrst 1 hrst mraženého hrášku Hrášek zelený mražený
1 snítka 1 snítka libečku Libeček čerstvý
1,5-2 l 1,5-2 l vývaru (podle potřeby) Vývar masový 1750 ml
kmín Kmín
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.