Nutriční hodnoty (Kapustová polévka s mrkví a rýží)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 1 500 kJ / 359 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,94 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 11,74 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,20 g |
Tuky | 21,50 g |
– nasycené | 13,58 g |
– nenasycené | 7,76 g |
–– mononenasycené | 3,81 g |
–– polynenasycené | 3,96 g |
––– omega 3 | 0,62 g |
Vláknina | 5,65 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 113 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 24,46 g |
– cukry | 4,93 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/4 1/4 -1/2 kapusty (podle velikosti) | Kapusta hlávková čerstvá | |
2 2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 miska 1 miska uvařené rýže | Rýže bílá | |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 hrst 1 hrst mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | |
1 snítka 1 snítka libečku | Libeček čerstvý | |
1,5-2 l 1,5-2 l vývaru (podle potřeby) | Vývar masový | 1750 ml |
kmín | Kmín | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý |