Nutriční hodnoty (Gulášová polévka se zelím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 3 067 kJ / 733 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,42 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 46,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,75 g |
Tuky | 14,75 g |
– nasycené | 7,00 g |
– nenasycené | 5,91 g |
–– mononenasycené | 2,78 g |
–– polynenasycené | 3,13 g |
––– omega 3 | 0,40 g |
Vláknina | 20,23 g |
Cholesterol | 160 mg |
Sodík | 212 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 82,08 g |
– cukry | 13,19 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g hovězího mletého masa | Hovězí ořez | 200 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 plnější lžíce sádla | Sádlo vepřové | |
3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
1 1 plnější lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | |
1 1 plnější lžíce mleté papriky | Paprika červená sušená | |
drcený kmín (dle chuti) | Kmín mletý | |
sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
pepř mletý (dle chuti) | Pepř černý mletý | |
20 g 20 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
250 g 250 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 250 g |
250 g 250 g čerstvého bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | 250 g |
majoránka (dle chuti) | Majoránka sušená | |
1 l 1 l vývaru (+ na dolití dle potřeby) | Vývar masový | 1000 ml |