Nutriční hodnoty (Patizonová polévka s koprem a zakysankou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 022 kJ / 961 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,56 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,88 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,68 g |
Tuky | 62,27 g |
– nasycené | 39,49 g |
– nenasycené | 20,94 g |
–– mononenasycené | 17,48 g |
–– polynenasycené | 3,46 g |
––– omega 3 | 0,57 g |
Vláknina | 17,30 g |
Cholesterol | 174 mg |
Sodík | 127 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 68,22 g |
– cukry | 27,12 g |
––– laktóza | 7,92 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
cca 500 g 500 g patizonu - oloupaného, vydlabaného | Patizon čerstvý | 500 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
3 kuličky 3 kuličky nového koření nebo drcený kmín dle chuti | Nové koření | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
1 1 plnější lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
700 - 800 ml 700 - 800 ml vývaru | Vývar hovězí | 750 ml |
cca 2 lžíce 2 lžíce čerstvě nasekaného kopru (lze i sušený) | Kopr nať čerstvý | 30 g |
200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
sůl | Sůl mořská |