Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Patizonová polévka s koprem a zakysankou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie4 022 kJ /
961 kcal
Bílkoviny24,56 g
– z toho živočišné bílkoviny10,88 g
– z toho rostlinné bílkoviny13,68 g
Tuky62,27 g
– nasycené39,49 g
– nenasycené20,94 g
–– mononenasycené17,48 g
–– polynenasycené3,46 g
––– omega 30,57 g
Vláknina17,30 g
Cholesterol 174 mg
Sodík 127 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy68,22 g
– cukry27,12 g
––– laktóza7,92 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
cca 500 g 500 g patizonu - oloupaného, vydlabaného Patizon čerstvý 500 g
1 1 větší cibule Cibule čerstvá 70 g
40 g 40 g másla Máslo kravské 40 g
3 kuličky 3 kuličky nového koření nebo drcený kmín dle chuti Nové koření
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
1 1 plnější lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká
700 - 800 ml 700 - 800 ml vývaru Vývar hovězí 750 ml
cca 2 lžíce 2 lžíce čerstvě nasekaného kopru (lze i sušený) Kopr nať čerstvý 30 g
200 ml 200 ml zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 200 ml
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.