Nutriční hodnoty (Špenát na celerovém základu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 780 kJ / 903 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 32,63 g |
Tuky | 10,78 g |
– nasycené | 6,46 g |
– nenasycené | 4,15 g |
–– mononenasycené | 2,72 g |
–– polynenasycené | 1,43 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 79,55 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 242 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 157,28 g |
– cukry | 16,03 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 sáčky 2 sáčky mraženého špenátu (po 450 g) | Špenát mražený | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
6-8 6-8 utřených stroužků česneku | Česnek čerstvý | 490 g |
150 g 150 g jemně nastrouhaného celeru | Celer bulva čerstvá | 150 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
2 2 plné lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
cca hrnek hrnek vývaru vývaru + mléko | Vývar hovězí | |
sůl | Sůl mořská | |
bílý pepř | Pepř bílý | |
smetana na zjemnění | Smetana kravská sladká 12% |