Nutriční hodnoty (Vepřová kýta v zeleninové omáčce z PH)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 8 633 kJ / 2 063 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 248,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 231,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,00 g |
Tuky | 60,10 g |
– nasycené | 10,91 g |
– nenasycené | 39,01 g |
–– mononenasycené | 29,27 g |
–– polynenasycené | 9,74 g |
––– omega 3 | 1,96 g |
Vláknina | 51,70 g |
Cholesterol | 440 mg |
Sodík | 1,21 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 74,15 g |
– cukry | 43,45 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1100 g 1100 g vepřové kýty | Vepřová kýta | 1100 g |
500 g 500 g očištěné cukety | Cuketa čerstvá | 500 g |
400 g 400 g celeru | Celer bulva čerstvá | 400 g |
300 g 300 g mrkve | Mrkev čerstvá | 300 g |
250 g 250 g cibule (2 středně velké) | Cibule čerstvá | 250 g |
4 4 velké sladkokyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
250 ml 250 ml sladšího bílého vína | Víno bílé suché | 250 ml |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
6 kuliček 6 kuliček pepře | Pepř černý | |
5 5 hřebíčků | Hřebíček | |
2 2 cm dlouhý kousek skořice | Skořice ceylonská | |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
sůl | Sůl mořská | |
smetana ke šlehání 33 33 % (množství dle potřeby) | Smetana kravská sladká 30% |