Nutriční hodnoty (Bramborovo-žampionová krémová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 127 kJ / 986 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,19 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,16 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,03 g |
Tuky | 69,79 g |
– nasycené | 45,74 g |
– nenasycené | 22,02 g |
–– mononenasycené | 20,03 g |
–– polynenasycené | 1,99 g |
––– omega 3 | 0,51 g |
Vláknina | 22,15 g |
Cholesterol | 222 mg |
Sodík | 81 mg |
Sůl | 0,12 g |
Sacharidy | 63,47 g |
– cukry | 12,97 g |
––– laktóza | 3,92 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 250 g |
250 g 250 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 250 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
muškátový květ nebo oříšek, dle chuti | Muškát květ sušený | |
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
sůl | Sůl mořská | |
bílý pepř | Pepř bílý | |
cca 120 g 120 g smetany ke šlehání nebo zakysanky | Smetana kravská sladká 30% | 120 ml |
posekané bylinky dle chuti | Petržel nať čerstvá | |
máslové krutony dle chuti | Krutony |