Nutriční hodnoty (Cuketa / patizon na paprice - bleskový bezmasý paprikáš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 736 kJ / 415 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,26 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,93 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,33 g |
Tuky | 24,23 g |
– nasycené | 15,47 g |
– nenasycené | 7,43 g |
–– mononenasycené | 6,22 g |
–– polynenasycené | 1,21 g |
––– omega 3 | 0,32 g |
Vláknina | 12,50 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 93 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 33,87 g |
– cukry | 20,30 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g mladé cukety nebo očištěného patizonu | Cuketa čerstvá | 400 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
máslo nebo olej | Máslo kravské | |
1 1 plnější lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | |
cca 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
2 dl 2 dl vývaru nebo voda a bujonem | Vývar hovězí | 200 ml |
sůl | Sůl mořská | |
200 g 200 g zakysané smetany pokojové teploty nebo smetany ke šlehání (na vaření) | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |