Nutriční hodnoty (Smetanová polévka ze zelených lusků, s koprem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 958 kJ / 707 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,46 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,47 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,99 g |
Tuky | 44,25 g |
– nasycené | 27,66 g |
– nenasycené | 16,26 g |
–– mononenasycené | 7,55 g |
–– polynenasycené | 8,71 g |
––– omega 3 | 0,74 g |
Vláknina | 15,05 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 47,78 g |
– cukry | 9,86 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 l 2 l vývaru (zeleninový, hovězí, může být i silnější bujon) | Vývar hovězí | 2000 ml |
200 g 200 g zelených fazolek (mohou být i zmrazené) | Fazolky čerstvé | 200 g |
2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
asi 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
1 1 smetana (12%) | Smetana kravská sladká 12% | |
svazeček kopru (může být i sterilovaný) | Kopr nať čerstvý | |
cukr | Cukr bílý | |
ocet | Ocet lihový | |
sůl | Sůl mořská | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
špetka špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
2 lžíce 2 lžíce instantní jíšky | Jíška máslová | 30 ml |