Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Smetanová polévka ze zelených lusků, s koprem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie2 958 kJ /
707 kcal
Bílkoviny22,46 g
– z toho živočišné bílkoviny13,47 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,99 g
Tuky44,25 g
– nasycené27,66 g
– nenasycené16,26 g
–– mononenasycené7,55 g
–– polynenasycené8,71 g
––– omega 30,74 g
Vláknina15,05 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 55 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy47,78 g
– cukry9,86 g
––– laktóza0,16 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 l 2 l vývaru (zeleninový, hovězí, může být i silnější bujon) Vývar hovězí 2000 ml
200 g 200 g zelených fazolek (mohou být i zmrazené) Fazolky čerstvé 200 g
2 2 větší brambory Brambor zimní 100 g
asi 2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
1/2 1/2 cibule Cibule čerstvá 35 g
1 1 smetana (12%) Smetana kravská sladká 12%
svazeček kopru (může být i sterilovaný) Kopr nať čerstvý
cukr Cukr bílý
ocet Ocet lihový
sůl Sůl mořská
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
6 kuliček 6 kuliček nového koření Nové koření
špetka špetka muškátového oříšku Muškátový oříšek
2 lžíce 2 lžíce instantní jíšky Jíška máslová 30 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.