Nutriční hodnoty (Koláč s letními jablíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 005 kJ / 5 020 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,71 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,88 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 40,83 g |
Tuky | 226,92 g |
– nasycené | 67,70 g |
– nenasycené | 149,01 g |
–– mononenasycené | 109,73 g |
–– polynenasycené | 39,28 g |
––– omega 3 | 10,95 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 529 mg |
Sodík | 356 mg |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 658,00 g |
– cukry | 398,90 g |
––– laktóza | 13,05 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrnek 1 hrnek hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
1 hrnek 1 hrnek polohrubé výběrové mouky | Mouka pšeničná hladká | |
1 hrnek 1 hrnek třtinového cukru nebo krupicového | Cukr třtinový | 250 g |
1 lžíce 1 lžíce vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 25 g |
1 lžička 1 lžička citronové kůry nebo sušené | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
letní jablka nakrájená na menší kousky | Jablko čerstvé | |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
2 lžičky 2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 16 g |
lze přidat i sekané vlašské ořechy, zde nejsou | Sekaná vepřová |