Nutriční hodnoty (Jablkové palačinky s jahodovým přelivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 848 kJ / 2 593 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 38,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 60,63 g |
Tuky | 38,27 g |
– nasycené | 11,95 g |
– nenasycené | 18,07 g |
–– mononenasycené | 10,15 g |
–– polynenasycené | 7,92 g |
––– omega 3 | 0,73 g |
Vláknina | 28,30 g |
Cholesterol | 678 mg |
Sodík | 467 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 438,18 g |
– cukry | 94,43 g |
––– laktóza | 24,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 hrnky 2 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
2 hrnky 2 hrnky mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
2-3 2-3 vejce (podle velikosti) | Vejce slepičí | 175 g |
2 2 jablka (střední) | Jablko čerstvé | 300 g |
1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
1 1 vanilkový cukr + cukr podle chuti | Cukr vanilkový | |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
dvě špetky špetky skořice | Skořice ceylonská | |
250-300 g 250-300 g jahod (měla jsem mražené) | Jahody čerstvé | 275 g |
vanilkový cukr + podle chuti a kyselosti | Cukr vanilkový | |
lžička lžička vanilkového pudinku | Puding v prášku | |
cca 50 ml 50 ml vody | Voda | 50 ml |
3-5 lístků 3-5 lístků máty | Máta peprná list čerstvá |