Nutriční hodnoty (Fazolové lusky v lehce pikantní omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 4 104 kJ / 981 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,54 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,71 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,83 g |
Tuky | 71,64 g |
– nasycené | 36,27 g |
– nenasycené | 33,73 g |
–– mononenasycené | 28,29 g |
–– polynenasycené | 5,44 g |
––– omega 3 | 0,25 g |
Vláknina | 26,76 g |
Cholesterol | 98 mg |
Sodík | 1,29 g |
Sůl | 3,10 g |
Sacharidy | 45,11 g |
– cukry | 30,79 g |
––– laktóza | 12,38 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g čerstvých fazolových lusků | Fazolky čerstvé | 500 g |
60 g 60 g slaniny | Špek | 60 g |
2 2 jarní cibulky (bílá část) | Cibulka jarní čerstvá | |
2 lžičky 2 lžičky másla | Máslo kravské | 16 g |
1 lžička 1 lžička mleté papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
1 lžička 1 lžička hořčičného semínka | Hořčice žlutá semena | 5 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 lžíce 1 lžíce sladké chilli omáčky | Chilli omáčka | 15 ml |
1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
vývar z kostí (nebo lusků) | Vývar masový | |
smetana | Smetana kravská sladká 12% | |
sůl | Sůl mořská | |
bílý mletý pepř | Pepř bílý mletý | |
3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
1 1 malý bobkový list | Bobkový list sušený |