Nutriční hodnoty (Řecký salát podle Romana Vaňka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 1 022 kJ / 244 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,95 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,45 g |
Tuky | 14,81 g |
– nasycené | 7,19 g |
– nenasycené | 6,84 g |
–– mononenasycené | 5,81 g |
–– polynenasycené | 1,02 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 7,26 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 1,03 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 15,36 g |
– cukry | 11,58 g |
––– laktóza | 0,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 velká rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
½ okurky hadovky | Okurka salátová čerstvá | |
½ červené papriky | Paprika červená čerstvá | |
40 g 40 g černých oliv | Olivy čerstvé zralé | 40 g |
1 1 menší červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
50 g 50 g sýru feta | Sýr feta | 50 g |
sůl, pepř | Pepř černý | |
oregano | Oregano sušené | |
panenský olivový olej | Olej olivový | |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu |