Nutriční hodnoty (Chlupáče s krémovými vejci na slanině)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 514 kJ / 2 991 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,21 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 73,73 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 29,48 g |
Tuky | 179,91 g |
– nasycené | 78,83 g |
– nenasycené | 83,54 g |
–– mononenasycené | 70,00 g |
–– polynenasycené | 13,54 g |
––– omega 3 | 0,57 g |
Vláknina | 20,75 g |
Cholesterol | 1,85 g |
Sodík | 3,72 g |
Sůl | 8,94 g |
Sacharidy | 230,54 g |
– cukry | 16,42 g |
––– laktóza | 3,57 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 500 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
170-200 g 170-200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 185 g |
hrst hrst smažené sušené cibule (nemusí být) | Cibule sušená | |
sůl | Sůl mořská | |
5-6 5-6 vajec | Vejce slepičí | 385 g |
100-150 g 100-150 g anglické slaniny vcelku | Anglická slanina | 125 g |
1 1 cibule (nadrobno nakrájená) | Cibule čerstvá | 70 g |
50 g 50 g nastrouhané Nivy (nemusí být, ale je dobrá) | Niva 50% t. v s. | 50 g |
3 lžíce 3 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 75 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pažitka | Pažitka čerstvá |