Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Hermelínová omáčka s kuřecím masem a houbové knedlíky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 235 kJ /
4 119 kcal
Bílkoviny284,55 g
– z toho živočišné bílkoviny250,27 g
– z toho rostlinné bílkoviny34,28 g
Tuky214,95 g
– nasycené66,58 g
– nenasycené131,34 g
–– mononenasycené97,15 g
–– polynenasycené34,19 g
––– omega 310,77 g
Vláknina19,35 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 5,01 g
Sůl12,58 g
Sacharidy253,15 g
– cukry40,57 g
––– laktóza21,97 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 kuřecí prsa Kuře prso 700 g
sůl a pepř Pepř černý
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
olej a kousek kousek másla Máslo kravské
2 2 Hermelíny Hermelín 200 g
250 ml 250 ml smetany Smetana kravská sladká 12% 250 ml
mléko dle potřeby Mléko kravské polotučné 1,5%
sůl a pepř Pepř černý
100 ml 100 ml vývaru Vývar hovězí 100 ml
4 4 žampiony Žampion čerstvý
kousek kousek másla Máslo kravské
4 4 jarní cibulky Cibulka jarní čerstvá
6 6 rohlíků Rohlík pšeničný bílý 258 g
200 ml 200 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 200 ml
3 3 vejce (z bílků sníh) Vejce slepičí 210 g
sůl a pepř Pepř černý
100 ml 100 ml oleje Olej řepkový 100 ml
nasekaná petrželka Petržel nať čerstvá
5 lžic 5 lžic hrubé mouky Mouka pšeničná hrubá 75 g
asi 100 100 g čerstvých hub a lžička másla Hřib čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.