Nutriční hodnoty (Trochu dietnější zeleninový boršč s masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 248 kJ / 1 493 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,29 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 89,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,79 g |
Tuky | 73,10 g |
– nasycené | 21,96 g |
– nenasycené | 47,35 g |
–– mononenasycené | 33,47 g |
–– polynenasycené | 13,89 g |
––– omega 3 | 4,09 g |
Vláknina | 19,69 g |
Cholesterol | 307 mg |
Sodík | 1,40 g |
Sůl | 3,27 g |
Sacharidy | 99,89 g |
– cukry | 40,07 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
40 g 40 g oleje | Olej řepkový | 40 ml |
300 g 300 g kuřecího masa (i více) | Kuře prso | 300 g |
3-4 listy 3-4 listy bílého zelí (nebo 150 g kysaného či sterilovaného) | Zelí bílé čerstvé | |
300 g 300 g brambor | Brambor zimní | 300 g |
100 g 100 g kořenové zeleniny | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 1 větší rajčatový protlak (použila jsem Rajčatové pyré od Otmy - 190 g) | Protlak rajčatový | |
sůl a drcený kmín | Kmín mletý | |
8 8 celých pepřů | Pepř černý | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
1 1 hřebíček | Hřebíček | |
150 g 150 g červené řepy (i sterilované) | Červená řepa čerstvá | 150 g |
1 lžíce 1 lžíce sterilovaného hrášku | Hrášek zelený sterilovaný | 15 g |
10 g 10 g cukru | Cukr bílý | 10 g |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
100 g 100 g klobásy | Klobása | 100 g |
1 lžíce 1 lžíce octa (nebo podle chuti) | Ocet lihový | 15 ml |
2 dl 2 dl kysané smetany (nebo dietněji jogurt, biokys, nebo acidofilní mléko) | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |