Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Trochu dietnější zeleninový boršč s masem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 248 kJ /
1 493 kcal
Bílkoviny101,29 g
– z toho živočišné bílkoviny89,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny11,79 g
Tuky73,10 g
– nasycené21,96 g
– nenasycené47,35 g
–– mononenasycené33,47 g
–– polynenasycené13,89 g
––– omega 34,09 g
Vláknina19,69 g
Cholesterol 307 mg
Sodík 1,40 g
Sůl3,27 g
Sacharidy99,89 g
– cukry40,07 g
––– laktóza7,60 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
40 g 40 g oleje Olej řepkový 40 ml
300 g 300 g kuřecího masa (i více) Kuře prso 300 g
3-4 listy 3-4 listy bílého zelí (nebo 150 g kysaného či sterilovaného) Zelí bílé čerstvé
300 g 300 g brambor Brambor zimní 300 g
100 g 100 g kořenové zeleniny Mrkev čerstvá 100 g
1 1 větší rajčatový protlak (použila jsem Rajčatové pyré od Otmy - 190 g) Protlak rajčatový
sůl a drcený kmín Kmín mletý
8 8 celých pepřů Pepř černý
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
1 1 hřebíček Hřebíček
150 g 150 g červené řepy (i sterilované) Červená řepa čerstvá 150 g
1 lžíce 1 lžíce sterilovaného hrášku Hrášek zelený sterilovaný 15 g
10 g 10 g cukru Cukr bílý 10 g
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku Česnek čerstvý 17.5 g
100 g 100 g klobásy Klobása 100 g
1 lžíce 1 lžíce octa (nebo podle chuti) Ocet lihový 15 ml
2 dl 2 dl kysané smetany (nebo dietněji jogurt, biokys, nebo acidofilní mléko) Smetana kravská zakysaná 12% 200 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.