Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Feferonkový salát 2020)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 589 kJ /
2 531 kcal
Bílkoviny77,45 g
– z toho živočišné bílkoviny67,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny9,95 g
Tuky171,80 g
– nasycené35,79 g
– nenasycené129,57 g
–– mononenasycené94,42 g
–– polynenasycené35,16 g
––– omega 310,40 g
Vláknina12,20 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 15,83 g
Sůl39,50 g
Sacharidy162,60 g
– cukry145,30 g
––– laktóza19,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 3 bobkové listy Bobkový list sušený
5 kuliček 5 kuliček nového koření Nové koření
10 kuliček 10 kuliček celého pepře Pepř černý
1 1 kávová lžička hořčičného semínka Hořčice žlutá semena
0,5 l 0,5 l vody Voda 500 ml
2 2 chili papričky (viz postup, 3. krok)
150 g 150 g cibule, oloupané a očištěné
1/2 1/2 kávové lžičky kyseliny citronové E330 - Kyselina citronová
0,25 l 0,25 l 8% octu Ocet lihový 250 ml
2 PL 2 PL soli Sůl mořská 30 g
4 PL 4 PL cukru (nebo ekvivalent umělého sladidla) Cukr bílý 100 g
350 g 350 g očištěných paprik (složení viz postup, 3.krok) Paprika červená čerstvá 350 g
0,7 l 0,7 l vody Voda 699.999988079071 ml
1,25 dl 1,25 dl oleje (slunečnicový, řepkový) Olej řepkový 125 ml
300 g 300 g Eidamu 45% bloček Sýr kravský tvrdý 30% 300 g
100 g 100 g sterilovaného hrášku ve slaném nálevu Hrášek zelený sterilovaný 100 g
volitelně dle chuti: worcester, sůl, mletý pepř, cukr Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.