Nutriční hodnoty (Feferonkový salát 2020)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 589 kJ / 2 531 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,45 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 67,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,95 g |
Tuky | 171,80 g |
– nasycené | 35,79 g |
– nenasycené | 129,57 g |
–– mononenasycené | 94,42 g |
–– polynenasycené | 35,16 g |
––– omega 3 | 10,40 g |
Vláknina | 12,20 g |
Cholesterol | 180 mg |
Sodík | 15,83 g |
Sůl | 39,50 g |
Sacharidy | 162,60 g |
– cukry | 145,30 g |
––– laktóza | 19,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
10 kuliček 10 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
1 1 kávová lžička hořčičného semínka | Hořčice žlutá semena | |
0,5 l 0,5 l vody | Voda | 500 ml |
2 2 chili papričky (viz postup, 3. krok) | ||
150 g 150 g cibule, oloupané a očištěné | ||
1/2 1/2 kávové lžičky kyseliny citronové | E330 - Kyselina citronová | |
0,25 l 0,25 l 8% octu | Ocet lihový | 250 ml |
2 PL 2 PL soli | Sůl mořská | 30 g |
4 PL 4 PL cukru (nebo ekvivalent umělého sladidla) | Cukr bílý | 100 g |
350 g 350 g očištěných paprik (složení viz postup, 3.krok) | Paprika červená čerstvá | 350 g |
0,7 l 0,7 l vody | Voda | 699.999988079071 ml |
1,25 dl 1,25 dl oleje (slunečnicový, řepkový) | Olej řepkový | 125 ml |
300 g 300 g Eidamu 45% bloček | Sýr kravský tvrdý 30% | 300 g |
100 g 100 g sterilovaného hrášku ve slaném nálevu | Hrášek zelený sterilovaný | 100 g |
volitelně dle chuti: worcester, sůl, mletý pepř, cukr | Cukr bílý |