Nutriční hodnoty (Hovězí polévka s knedlíčky sýrovoslaninovými)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 060 kJ / 731 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,62 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,34 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,28 g |
Tuky | 59,33 g |
– nasycené | 25,38 g |
– nenasycené | 28,90 g |
–– mononenasycené | 23,80 g |
–– polynenasycené | 5,10 g |
––– omega 3 | 0,11 g |
Vláknina | 4,91 g |
Cholesterol | 553 mg |
Sodík | 1,38 g |
Sůl | 3,44 g |
Sacharidy | 23,87 g |
– cukry | 4,57 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 maso na polévku s morkovou kostí | Hovězí ořez | |
1 1 kořenová petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
10 10 cm pórku + kousek od konce vcelku | Pórek čerstvý | |
3-4 listy 3-4 listy kapusty nebo 7 ks růžičkové kapusty (nakrájené na osminky) | Kapusta hlávková čerstvá | |
kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
kousek kousek květáku nebo brokolice | Květák čerstvý | |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
3 3 mladé snítky libečku | Libeček čerstvý | |
1 hrst 1 hrst petrželky | Petržel nať čerstvá | |
svazeček pažitky | Pažitka čerstvá | |
1 kostka 1 kostka hovězího bujónu pro zvýraznění | Bujón hovězí | 9 g |
10 kuliček 10 kuliček pepře | Pepř černý | |
1 kulička 1 kulička nového koření | Nové koření | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
3 hrsti 3 hrsti 3 druhů lepších sýrů (já měla Istrijský sýr, Alpenkönig a Grana Padano - Lidl) nebo jen Gouda nebo čedar a pod. nastrouhat na malých slzách | Parmezán | |
2 lžíce 2 lžíce celozrnné žitné mouky | Mouka žitná celozrnná hladká | |
1-2 lžíce 1-2 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 16.5 g |
5 dkg 5 dkg oravské (anglické, farmářské) slaniny nadrobno | Špek | 50 g |
namísto soli Aromat, Vegeta a pod. | Kořenící směs sypká | |
kousek kousek másla | Máslo kravské |