Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Hovězí polévka s knedlíčky sýrovoslaninovými)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 060 kJ /
731 kcal
Bílkoviny23,62 g
– z toho živočišné bílkoviny20,34 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,28 g
Tuky59,33 g
– nasycené25,38 g
– nenasycené28,90 g
–– mononenasycené23,80 g
–– polynenasycené5,10 g
––– omega 30,11 g
Vláknina4,91 g
Cholesterol 553 mg
Sodík 1,38 g
Sůl3,44 g
Sacharidy23,87 g
– cukry4,57 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 maso na polévku s morkovou kostí Hovězí ořez
1 1 kořenová petržel Petržel kořenová čerstvá
2 2 mrkve Mrkev čerstvá 100 g
10 10 cm pórku + kousek od konce vcelku Pórek čerstvý
3-4 listy 3-4 listy kapusty nebo 7 ks růžičkové kapusty (nakrájené na osminky) Kapusta hlávková čerstvá
kousek kousek celeru Celer bulva čerstvá
kousek kousek květáku nebo brokolice Květák čerstvý
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku Česnek čerstvý 10.5 g
3 3 mladé snítky libečku Libeček čerstvý
1 hrst 1 hrst petrželky Petržel nať čerstvá
svazeček pažitky Pažitka čerstvá
1 kostka 1 kostka hovězího bujónu pro zvýraznění Bujón hovězí 9 g
10 kuliček 10 kuliček pepře Pepř černý
1 kulička 1 kulička nového koření Nové koření
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
3 hrsti 3 hrsti 3 druhů lepších sýrů (já měla Istrijský sýr, Alpenkönig a Grana Padano - Lidl) nebo jen Gouda nebo čedar a pod. nastrouhat na malých slzách Parmezán
2 lžíce 2 lžíce celozrnné žitné mouky Mouka žitná celozrnná hladká
1-2 lžíce 1-2 lžíce polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 16.5 g
5 dkg 5 dkg oravské (anglické, farmářské) slaniny nadrobno Špek 50 g
namísto soli Aromat, Vegeta a pod. Kořenící směs sypká
kousek kousek másla Máslo kravské

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.