Nutriční hodnoty (Drobenkový koláč s jablky a mandlemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 571 kJ / 1 092 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,40 g |
Tuky | 72,20 g |
– nasycené | 39,95 g |
– nenasycené | 26,52 g |
–– mononenasycené | 22,93 g |
–– polynenasycené | 3,59 g |
––– omega 3 | 0,43 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 692 mg |
Sodík | 320 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 74,15 g |
– cukry | 68,75 g |
––– laktóza | 12,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 a 1/4 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
1 1 a 1/4 hrnku cukru krupice (může být i krystal,ale krupice je lepší) | Cukr bílý | |
1/4 kostky 1/4 kostky másla | Máslo kravské | 62.5 g |
vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
kypřící prášek | Kypřící prášek | |
4 4 středně velká jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
šťáva z půlky citronu | Šťáva z citrónu | |
cca 100 100 g mandlí - plátky | Mandle neloupané | |
vrchovatá lžička lžička koření do perníku | Perníkové koření |