Nutriční hodnoty (Kysané zelí na rakouský způsob)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 163 kJ / 995 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,64 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,84 g |
Tuky | 55,73 g |
– nasycené | 13,73 g |
– nenasycené | 40,87 g |
–– mononenasycené | 34,45 g |
–– polynenasycené | 6,42 g |
––– omega 3 | 0,26 g |
Vláknina | 31,80 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 4,14 g |
Sůl | 10,30 g |
Sacharidy | 89,28 g |
– cukry | 80,05 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 500 g |
3 3 jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
1 1 paprika | Paprika bílá čerstvá | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
sůl | Sůl mořská | |
4 lžíce 4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
4 lžíce 4 lžíce kysané smetany nebo jogurtu | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
2 lžíce 2 lžíce suchého bílého vína | Víno bílé suché | 30 ml |
1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
pažitka | Pažitka čerstvá |