Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vídeňský štrúdl a klasické náplně)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 175 kJ /
6 017 kcal
Bílkoviny70,45 g
– z toho živočišné bílkoviny1,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny69,05 g
Tuky371,22 g
– nasycené177,38 g
– nenasycené179,68 g
–– mononenasycené87,99 g
–– polynenasycené91,70 g
––– omega 31,24 g
Vláknina53,40 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 270 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy449,35 g
– cukry130,10 g
––– laktóza1,60 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3-4 3-4 jablka (nejlépe domácí) Jablko čerstvé 525 g
150 150 g termostabilizovaného mletého máku + trošku na podsypání + 50 g Mák modrý mletý
40 g 40 g (hrst) rozinek Rozinky 40 g
1 1 vanilínový cukr Cukr vanilkový
1 1 skořicový cukr Cukr skořicový
1 1 zarovnaná KL mleté skořice Skořice ceylonská mletá
1/2 PL 1/2 PL cukru krystal (nemusí být, podle sladkosti jablek) Cukr bílý 7.5 g
100 ml 100 ml kvalitního rumu Rum 100 ml
100 g 100 g másla (i víc, dle potřeby) Máslo kravské 100 g
200 g 200 g vypeckovaných kompotových višní (kompotové višně, tento štrúdl, nesmí být moc sladký) Višně čerstvé 200 g
150 g 150 g termostabilizovaného máku + na podsypání + 50 g Mák modrý 150 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
1 1 skořicový cukr Cukr skořicový
1/2 PL 1/2 PL krystalového cukru (u čerstvých višní 40 g cukru) Cukr bílý 7.5 g
2 2 malinká strouhnutí citronové kůry (nemusí být) Citronová kúra čerstvá
100 ml 100 ml kvalitního rumu Rum 100 ml
100 g 100 g másla Máslo kravské 100 g
1 balíček 1 balíček listového těsta (nebo těsto na štrúdl - viz Poznámka) Listové těsto 500 g
4-5 4-5 hroznů velmi aromatického vína z Decs, bez zrníček, pečlivě vybírejte v obchodě Hroznové víno čerstvé
150-200 g 150-200 g krupice Krupice pšeničná hrubá 175 g
moučkový cukr Cukr bílý
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
vepřové sádlo Sádlo vepřové

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.