Nutriční hodnoty (Vídeňský štrúdl a klasické náplně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 175 kJ / 6 017 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,45 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 69,05 g |
Tuky | 371,22 g |
– nasycené | 177,38 g |
– nenasycené | 179,68 g |
–– mononenasycené | 87,99 g |
–– polynenasycené | 91,70 g |
––– omega 3 | 1,24 g |
Vláknina | 53,40 g |
Cholesterol | 510 mg |
Sodík | 270 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 449,35 g |
– cukry | 130,10 g |
––– laktóza | 1,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3-4 3-4 jablka (nejlépe domácí) | Jablko čerstvé | 525 g |
150 150 g termostabilizovaného mletého máku + trošku na podsypání + 50 g | Mák modrý mletý | |
40 g 40 g (hrst) rozinek | Rozinky | 40 g |
1 1 vanilínový cukr | Cukr vanilkový | |
1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
1 1 zarovnaná KL mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
1/2 PL 1/2 PL cukru krystal (nemusí být, podle sladkosti jablek) | Cukr bílý | 7.5 g |
100 ml 100 ml kvalitního rumu | Rum | 100 ml |
100 g 100 g másla (i víc, dle potřeby) | Máslo kravské | 100 g |
200 g 200 g vypeckovaných kompotových višní (kompotové višně, tento štrúdl, nesmí být moc sladký) | Višně čerstvé | 200 g |
150 g 150 g termostabilizovaného máku + na podsypání + 50 g | Mák modrý | 150 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
1/2 PL 1/2 PL krystalového cukru (u čerstvých višní 40 g cukru) | Cukr bílý | 7.5 g |
2 2 malinká strouhnutí citronové kůry (nemusí být) | Citronová kúra čerstvá | |
100 ml 100 ml kvalitního rumu | Rum | 100 ml |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
1 balíček 1 balíček listového těsta (nebo těsto na štrúdl - viz Poznámka) | Listové těsto | 500 g |
4-5 4-5 hroznů velmi aromatického vína z Decs, bez zrníček, pečlivě vybírejte v obchodě | Hroznové víno čerstvé | |
150-200 g 150-200 g krupice | Krupice pšeničná hrubá | 175 g |
moučkový cukr | Cukr bílý | |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
vepřové sádlo | Sádlo vepřové |