Nutriční hodnoty (Řecký guláš stifado z české trouby)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 9 811 kJ / 2 345 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 269,42 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 252,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,92 g |
Tuky | 66,33 g |
– nasycené | 14,49 g |
– nenasycené | 49,22 g |
–– mononenasycené | 42,35 g |
–– polynenasycené | 6,87 g |
––– omega 3 | 0,17 g |
Vláknina | 66,37 g |
Cholesterol | 600 mg |
Sodík | 4,26 g |
Sůl | 10,50 g |
Sacharidy | 137,16 g |
– cukry | 91,18 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1-1,5 kg 1-1,5 kg hovězí kližky | Hovězí kližka | 1250 g |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
1 kg 1 kg cibule (z toho10 malých cibulek) | Cibule čerstvá | 1000 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 27.5 ml |
100 ml 100 ml červeného vína | Víno červené suché | 100 ml |
2 lžíce 2 lžíce vinného červeného octa | Ocet lihový | 30 ml |
1 lžíce 1 lžíce medu nebo sirupu | Med nepasterovaný | 36 g |
1 svitek 1 svitek skořice | Skořice ceylonská | |
3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
5 kuliček 5 kuliček černého pepře | Pepř černý | |
5 5 hřebíčků | Hřebíček | |
1 lžička 1 lžička sušeného oregana | Oregano sušené | 5 g |
1 větvička 1 větvička čerstvého rozmarýnu | Rozmarýn čerstvý | |
400 400 g konzerva sekaných rajčat | Rajče červené sterilované | |
1-2 lžíce 1-2 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 22.5 g |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |