Nutriční hodnoty (Vepřový jazyk v křenovo-hořčičné omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 204 kJ / 527 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,83 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,57 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,26 g |
Tuky | 31,96 g |
– nasycené | 16,89 g |
– nenasycené | 11,97 g |
–– mononenasycené | 9,18 g |
–– polynenasycené | 2,79 g |
––– omega 3 | 0,73 g |
Vláknina | 13,65 g |
Cholesterol | 71 mg |
Sodík | 173 mg |
Sůl | 0,38 g |
Sacharidy | 39,53 g |
– cukry | 16,25 g |
––– laktóza | 4,83 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 vepřové jazyky | Jazyk vepřový | |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
5 kuliček 5 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
sůl | Sůl mořská | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce hořčičných semínek | Hořčice žlutá semena | 15 g |
1 lžička 1 lžička hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
2 2 vrchovaté lžíce smetanového křenu | Křen sterilovaný | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
400-500 ml 400-500 ml vývaru z jazyků (podle potřeby) | Vývar masový | 450 ml |
100-150 ml 100-150 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
cukr | Cukr bílý |