Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vepřový jazyk v křenovo-hořčičné omáčce)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie2 204 kJ /
527 kcal
Bílkoviny15,83 g
– z toho živočišné bílkoviny6,57 g
– z toho rostlinné bílkoviny9,26 g
Tuky31,96 g
– nasycené16,89 g
– nenasycené11,97 g
–– mononenasycené9,18 g
–– polynenasycené2,79 g
––– omega 30,73 g
Vláknina13,65 g
Cholesterol 71 mg
Sodík 173 mg
Sůl0,38 g
Sacharidy39,53 g
– cukry16,25 g
––– laktóza4,83 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 3 vepřové jazyky Jazyk vepřový
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
1 kousek 1 kousek celeru Celer bulva čerstvá
5 kuliček 5 kuliček celého pepře Pepř černý
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
1 1 malá cibule Cibule čerstvá 70 g
sůl Sůl mořská
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1 lžíce 1 lžíce hořčičných semínek Hořčice žlutá semena 15 g
1 lžička 1 lžička hořčice Hořčice plnotučná 5 g
2 2 vrchovaté lžíce smetanového křenu Křen sterilovaný
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
400-500 ml 400-500 ml vývaru z jazyků (podle potřeby) Vývar masový 450 ml
100-150 ml 100-150 ml smetany na vaření Smetana kravská sladká 12% 125 ml
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
cukr Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.