Nutriční hodnoty (Podzimní barevná polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 354 kJ / 802 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,56 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,35 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,21 g |
Tuky | 49,03 g |
– nasycené | 30,77 g |
– nenasycené | 17,49 g |
–– mononenasycené | 13,65 g |
–– polynenasycené | 3,84 g |
––– omega 3 | 0,17 g |
Vláknina | 34,44 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 520 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 60,45 g |
– cukry | 15,55 g |
––– laktóza | 0,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 střední brambory | Brambor zimní | 150 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1 řapík 1 řapík celeru | Celer bulva čerstvá | 500 g |
1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 3 barevné řapíky mangoldu - nemusí být | Mangold | |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
425 ml 425 ml Fazole Mix (5 druhů fazolí a cizrna) | Fazole bílé | |
sůl dle chuti | Sůl mořská | |
pepř čerstvě mletý | Pepř černý | |
1 lžička 1 lžička červené papriky | Paprika červená čerstvá | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce jíšky (máslo/sádlo mouka) | Jíška máslová | 15 ml |
zelená cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
libeček | Libeček čerstvý | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
možno přidat klobásu nakrájenou na kolečka kolečka | Klobása |