Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Podzimní barevná polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie3 354 kJ /
802 kcal
Bílkoviny14,56 g
– z toho živočišné bílkoviny0,35 g
– z toho rostlinné bílkoviny14,21 g
Tuky49,03 g
– nasycené30,77 g
– nenasycené17,49 g
–– mononenasycené13,65 g
–– polynenasycené3,84 g
––– omega 30,17 g
Vláknina34,44 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 520 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy60,45 g
– cukry15,55 g
––– laktóza0,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 3 střední brambory Brambor zimní 150 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
1 řapík 1 řapík celeru Celer bulva čerstvá 500 g
1 1 malá cibule Cibule čerstvá 70 g
3 3 barevné řapíky mangoldu - nemusí být Mangold
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku Česnek čerstvý 17.5 g
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
425 ml 425 ml Fazole Mix (5 druhů fazolí a cizrna) Fazole bílé
sůl dle chuti Sůl mořská
pepř čerstvě mletý Pepř černý
1 lžička 1 lžička červené papriky Paprika červená čerstvá 10 g
1 lžíce 1 lžíce jíšky (máslo/sádlo mouka) Jíška máslová 15 ml
zelená cibulka Cibulka jarní čerstvá
libeček Libeček čerstvý
petrželka Petržel nať čerstvá
možno přidat klobásu nakrájenou na kolečka kolečka Klobása

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.