Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Obyčejný jablkový závin)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie19 946 kJ /
4 767 kcal
Bílkoviny81,56 g
– z toho živočišné bílkoviny18,16 g
– z toho rostlinné bílkoviny63,40 g
Tuky276,09 g
– nasycené142,13 g
– nenasycené118,80 g
–– mononenasycené73,33 g
–– polynenasycené45,47 g
––– omega 37,04 g
Vláknina47,70 g
Cholesterol 911 mg
Sodík 234 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy446,81 g
– cukry150,11 g
––– laktóza8,77 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400 g 400 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 400 g
250 g 250 g másla nebo Hery Máslo kravské 250 g
140-150 g 140-150 g bílého jogurtu Jogurt kravský bílý 1,5% 145 ml
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
6 6 středně velkých jablek Jablko čerstvé 900 g
3 3 vanilkové cukry Cukr vanilkový
3 lžičky 3 lžičky mleté skořice Skořice ceylonská mletá 15 g
3 lžíce 3 lžíce rozinek Rozinky 45 g
30 ml 30 ml rumu Rum 30 ml
4-6 lžic 4-6 lžic mletých ořechů (možno vynechat) Vlašské ořechy mleté 75 g
1 1 malé vejce na pomazání Vejce slepičí 70 g
moučkový cukr na posyp před podáváním Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.