Nutriční hodnoty (Obyčejný jablkový závin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 19 946 kJ / 4 767 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,56 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,16 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 63,40 g |
Tuky | 276,09 g |
– nasycené | 142,13 g |
– nenasycené | 118,80 g |
–– mononenasycené | 73,33 g |
–– polynenasycené | 45,47 g |
––– omega 3 | 7,04 g |
Vláknina | 47,70 g |
Cholesterol | 911 mg |
Sodík | 234 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 446,81 g |
– cukry | 150,11 g |
––– laktóza | 8,77 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
250 g 250 g másla nebo Hery | Máslo kravské | 250 g |
140-150 g 140-150 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 145 ml |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
6 6 středně velkých jablek | Jablko čerstvé | 900 g |
3 3 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
3 lžičky 3 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 15 g |
3 lžíce 3 lžíce rozinek | Rozinky | 45 g |
30 ml 30 ml rumu | Rum | 30 ml |
4-6 lžic 4-6 lžic mletých ořechů (možno vynechat) | Vlašské ořechy mleté | 75 g |
1 1 malé vejce na pomazání | Vejce slepičí | 70 g |
moučkový cukr na posyp před podáváním | Cukr bílý |