Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Výtečný rýžový salát podle babičky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie14 829 kJ /
3 544 kcal
Bílkoviny113,71 g
– z toho živočišné bílkoviny72,17 g
– z toho rostlinné bílkoviny41,55 g
Tuky143,76 g
– nasycené48,69 g
– nenasycené86,19 g
–– mononenasycené34,56 g
–– polynenasycené51,63 g
––– omega 31,39 g
Vláknina15,98 g
Cholesterol 437 mg
Sodík 5,57 g
Sůl13,65 g
Sacharidy440,88 g
– cukry50,33 g
––– laktóza7,93 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 hrnky 2 hrnky vařené rýže Rýže bílá 500 g
1 1 cibule (lepší je půl svazku jarní cibulky nebo pórek) Cibulka jarní čerstvá
2-3 2-3 sladkokyselé okurky Okurka polní zavařená
200 g 200 g šunky (a ještě lepší je měkká klobása čabajkového typu) Klobása 200 g
několik několik překrájených sušených rajčat v oleji (lze vynechat) Rajčata červená sušená v oleji
1-2 1-2 barevné papriky Paprika červená čerstvá 225 g
3 3 rajčata nebo hrst cherry rajčátek Rajče červené čerstvé 180 g
100 g 100 g sýra Eidam Sýr kravský tvrdý 30% 100 g
100 g 100 g sýru Niva Niva 50% t. v s. 100 g
sůl a pepř Pepř černý
100 g 100 g majonézy nebo 3 polévkové lžíce bílého jogurtu Majonéza 100 g
pokud máme, tak pár listů listů salátu, nejlépe ledového

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.