Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Šlehačková vánočka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie13 989 kJ /
3 343 kcal
Bílkoviny91,64 g
– z toho živočišné bílkoviny32,04 g
– z toho rostlinné bílkoviny59,60 g
Tuky108,03 g
– nasycené57,64 g
– nenasycené38,93 g
–– mononenasycené29,51 g
–– polynenasycené9,42 g
––– omega 31,33 g
Vláknina17,10 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 1,99 g
Sůl4,88 g
Sacharidy476,99 g
– cukry133,84 g
––– laktóza7,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g hladké mouky (může být napůl s polohrubou) Mouka pšeničná hladká 500 g
100 g 100 g cukru krupice Cukr bílý 100 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
trochu trochu citronové kůry Citronová kúra čerstvá
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli Sůl mořská 4 g
1-2 lžíce 1-2 lžíce rumu Rum 25.5 ml
250 ml 250 ml smetany na šlehání Smetana kravská sladká 30% 250 ml
1 sáček 1 sáček sušeného droždí Droždí sušené 7 g
rozinky naložené v rumu (nebo brusinky) Rozinky
2 2 vejce (nebo jen žloutky) Vejce slepičí 140 g
1 1 vajíčko na potření Vejce slepičí 70 g
mandle na ozdobu Mandle neloupané
máslo na potření Máslo kravské

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.