Nutriční hodnoty (Šlehačková vánočka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 13 989 kJ / 3 343 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,64 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 32,04 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 59,60 g |
Tuky | 108,03 g |
– nasycené | 57,64 g |
– nenasycené | 38,93 g |
–– mononenasycené | 29,51 g |
–– polynenasycené | 9,42 g |
––– omega 3 | 1,33 g |
Vláknina | 17,10 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 1,99 g |
Sůl | 4,88 g |
Sacharidy | 476,99 g |
– cukry | 133,84 g |
––– laktóza | 7,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky (může být napůl s polohrubou) | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
100 g 100 g cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
trochu trochu citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
1-2 lžíce 1-2 lžíce rumu | Rum | 25.5 ml |
250 ml 250 ml smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
1 sáček 1 sáček sušeného droždí | Droždí sušené | 7 g |
rozinky naložené v rumu (nebo brusinky) | Rozinky | |
2 2 vejce (nebo jen žloutky) | Vejce slepičí | 140 g |
1 1 vajíčko na potření | Vejce slepičí | 70 g |
mandle na ozdobu | Mandle neloupané | |
máslo na potření | Máslo kravské |