Nutriční hodnoty (Francouzská cibulová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 841 kJ / 1 396 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,24 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 50,05 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,20 g |
Tuky | 81,76 g |
– nasycené | 49,33 g |
– nenasycené | 29,15 g |
–– mononenasycené | 24,33 g |
–– polynenasycené | 4,82 g |
––– omega 3 | 0,57 g |
Vláknina | 24,84 g |
Cholesterol | 237 mg |
Sodík | 2,06 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 71,94 g |
– cukry | 54,68 g |
––– laktóza | 13,05 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
6 ks 6 ks červené cibule | Cibule červená čerstvá | 414 g |
3 lžíce 3 lžíce přepuštěného másla (nebo mix olivového oleje a másla) | Ghí | 45 g |
1 lžíce 1 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
sůl, pepř | Pepř černý | |
6 větviček 6 větviček čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
2 ks 2 ks bobkového listu | Bobkový list sušený | |
200 ml 200 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
1 l 1 l slepičího nebo kuřecího vývaru | Vývar slepičí | 1000 ml |
1 ks 1 ks francouzské bagety | Bageta pšeničná | |
200 g 200 g sýru Grand Castelli | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |