Nutriční hodnoty (Obalovaný květák pečený s bramborami na šlehačce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 5 466 kJ / 1 306 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,27 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,07 g |
Tuky | 90,57 g |
– nasycené | 60,00 g |
– nenasycené | 26,72 g |
–– mononenasycené | 24,01 g |
–– polynenasycené | 2,71 g |
––– omega 3 | 0,96 g |
Vláknina | 12,18 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 123 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 98,45 g |
– cukry | 14,80 g |
––– laktóza | 9,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 menší květák | Květák čerstvý | |
500-600 g 500-600 g brambor | Brambor zimní | 550 g |
300 ml 300 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 300 ml |
1 1 rovná lžička sušeného česneku | Česnek sušený | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté papriky | Paprika červená sušená | 0.5 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
bylinky | Petržel nať čerstvá | |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
vejce | Vejce slepičí | |
strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
máslo na vymazání | Máslo kravské |