Nutriční hodnoty (Kulajda se žampióny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 163 kJ / 517 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,48 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,98 g |
Tuky | 18,87 g |
– nasycené | 11,56 g |
– nenasycené | 6,06 g |
–– mononenasycené | 5,53 g |
–– polynenasycené | 0,53 g |
––– omega 3 | 0,27 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 263 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 62,20 g |
– cukry | 29,70 g |
––– laktóza | 23,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
máslo + hladká mouka na jíšku | Mouka pšeničná hladká | |
0,5 l 0,5 l hovězího nebo zeleninového vývaru | ||
0,5 l 0,5 l plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 500 ml |
4 ks 4 ks středních brambor | Brambor zimní | 200 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
4 ks 4 ks žampiónů (hřibů, portobella) | Žampion čerstvý | |
sádlo | Sádlo vepřové | |
ocet | Ocet lihový | |
kopr | Kopr nať čerstvý | |
cukr | Cukr bílý | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
ztracené vejce | Vejce slepičí |