Nutriční hodnoty (Hrnkový retro makovec s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 23 186 kJ / 5 542 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,56 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 88,70 g |
Tuky | 251,79 g |
– nasycené | 31,11 g |
– nenasycené | 194,50 g |
–– mononenasycené | 52,08 g |
–– polynenasycené | 142,42 g |
––– omega 3 | 0,79 g |
Vláknina | 58,43 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 848 mg |
Sůl | 2,63 g |
Sacharidy | 675,13 g |
– cukry | 301,50 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 velká jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
1 hrnek 1 hrnek mletého máku | Mák modrý mletý | 250 g |
1,5-2 hrnky 1,5-2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 437.5 g |
1 hrnek 1 hrnek cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
0,5 hrnku 0,5 hrnku slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 125 ml |
1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
1 1 troška mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
tuk na vymazání plechu | Margarín | |
mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hladká |