Nutriční hodnoty (Jablková buchta s mákem - z remosky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
Energie | 14 780 kJ / 3 533 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 47,10 g |
Tuky | 173,31 g |
– nasycené | 16,21 g |
– nenasycené | 137,56 g |
–– mononenasycené | 70,04 g |
–– polynenasycené | 67,52 g |
––– omega 3 | 12,15 g |
Vláknina | 28,90 g |
Cholesterol | 522 mg |
Sodík | 361 mg |
Sůl | 1,44 g |
Sacharidy | 412,24 g |
– cukry | 202,61 g |
––– laktóza | 2,94 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
120-150 g 120-150 g krupicového cukru (podle sladkosti jablek) | Cukr bílý | 135 g |
0,5 balíčku 0,5 balíčku vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 10 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
90 g 90 g oleje | Olej řepkový | 90 ml |
200 g 200 g hrubě nastrouhaných jablek | Jablko čerstvé | 200 g |
250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
60 g 60 g mletého máku | Mák modrý mletý | 60 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
60 g 60 g nasekaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 60 g |
40 g 40 g rozinek | Rozinky | 40 g |
3 špetky 3 špetky skořice (podle chuti) | Skořice ceylonská | |
4 lžíce 4 lžíce mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 60 ml |
tuk na vymazání mísy mísy | Margarín | |
hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá |