Nutriční hodnoty (Kynutý závin, jablečno-makový (Dělená strava podle LK - Kytičky + ovoce))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 349 kJ / 3 430 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,55 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 52,75 g |
Tuky | 118,85 g |
– nasycené | 12,23 g |
– nenasycené | 99,78 g |
–– mononenasycené | 65,65 g |
–– polynenasycené | 34,13 g |
––– omega 3 | 11,22 g |
Vláknina | 54,23 g |
Cholesterol | 12 mg |
Sodík | 1,74 g |
Sůl | 4,22 g |
Sacharidy | 503,30 g |
– cukry | 214,10 g |
––– laktóza | 9,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
100 g 100 g řepkového oleje (Manka s máslovým aroma) | Olej řepkový | 100 ml |
50 g 50 g fruktózy nebo PL medu | Fruktóza | 50 g |
sušené droždí, určené pro 500 g mouky | Mouka pšeničná hladká | |
2 dl 2 dl vody+ 1 PL rostlinného instantního mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
1 PL 1 PL mixovaného lněného semínka (nebo jiná náhrada živočišného vejce) | Lněná semínka | 15 g |
0,5 KL 0,5 KL soli | Sůl mořská | 4 g |
10 10 jablek | Jablko čerstvé | 1500 g |
rozinky, mletý mák | Mák modrý mletý | |
fruktóza, med, sladěnka nebo jakékoliv jiné vhodné sladidlo | Sladěnka | |
fruktózová vanilka | Vanilkové lusky | |
skořice | Skořice ceylonská |