Nutriční hodnoty ("Houboráky" - bramboráky s houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 2 255 kJ / 539 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,68 g |
Tuky | 8,17 g |
– nasycené | 1,88 g |
– nenasycené | 3,56 g |
–– mononenasycené | 2,80 g |
–– polynenasycené | 0,76 g |
––– omega 3 | 0,08 g |
Vláknina | 14,92 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 135 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 90,10 g |
– cukry | 5,56 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 500 g |
cca 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
100 g 100 g anglické slaniny, gothajského salámu, klobásy... (není nutné) | ||
200 g 200 g čerstvých hub, předem spařených, scezených (lze použít rozmražené) | ||
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
majoránka | Majoránka sušená | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
drcený kmín | Kmín mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
cca 1 hrst 1 hrst hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | |
sádlo nebo olej na smažení | Sádlo vepřové |