Nutriční hodnoty (Dýňová krémová polévka s přírodním sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 3 441 kJ / 822 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,24 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,28 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,96 g |
Tuky | 56,22 g |
– nasycené | 35,98 g |
– nenasycené | 20,05 g |
–– mononenasycené | 16,66 g |
–– polynenasycené | 3,39 g |
––– omega 3 | 0,32 g |
Vláknina | 23,90 g |
Cholesterol | 118 mg |
Sodík | 351 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 54,55 g |
– cukry | 16,05 g |
––– laktóza | 3,52 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g dýně hokaido (neloupané, vydlabané) | Dýně Hokkaidó čerstvá | 300 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
1 lžička 1 lžička zázvoru (čerstvě nastrouhaného) | Zázvor sušený | 7 g |
1 1 menší stroužek česnek | Česnek čerstvý | 70 g |
100 g 100 g přírodního sýru či žervé ( Palouček, Lučina, Krajanka...) | Žervé | 100 g |
300 ml 300 ml zeleninového vývaru (podle potřeby) | Vývar zeleninový | 300 ml |
sůl | Sůl mořská | |
houskové krutony | Krutony | |
dýňové krutony | Krutony | |
dýňová semínka | Dýňová semínka | |
čerstvé bylinky | Petržel nať čerstvá | |
cottage sýr | Cottage |