Nutriční hodnoty (Valašská štědračka - polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 715 kJ / 1 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,96 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,71 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,25 g |
Tuky | 59,71 g |
– nasycené | 30,74 g |
– nenasycené | 23,14 g |
–– mononenasycené | 19,49 g |
–– polynenasycené | 3,66 g |
––– omega 3 | 0,32 g |
Vláknina | 32,06 g |
Cholesterol | 646 mg |
Sodík | 226 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 152,10 g |
– cukry | 11,00 g |
––– laktóza | 0,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 250 g |
100 g 100 g pohanky | Pohanka loupaná | 100 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
12 g 12 g sušených hub předem namočených | Houby sušené směs | 12 g |
cca 1200 ml 1200 ml zeleninového nebo masového vývaru | ||
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 stroužky 2 stroužky drceného česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
2 2 rovné lžičky majoránky | Majoránka sušená | |
1 1 rovná lžička drceného kmínu | Kmín mletý | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
zelená nať na dozdobení - celerová, petrželová... | Petržel nať čerstvá |