Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Valašská štědračka - polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie5 715 kJ /
1 366 kcal
Bílkoviny40,96 g
– z toho živočišné bílkoviny17,71 g
– z toho rostlinné bílkoviny23,25 g
Tuky59,71 g
– nasycené30,74 g
– nenasycené23,14 g
–– mononenasycené19,49 g
–– polynenasycené3,66 g
––– omega 30,32 g
Vláknina32,06 g
Cholesterol 646 mg
Sodík 226 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy152,10 g
– cukry11,00 g
––– laktóza0,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 g 250 g oloupaných brambor Brambor zimní 250 g
100 g 100 g pohanky Pohanka loupaná 100 g
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
30 g 30 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 30 g
12 g 12 g sušených hub předem namočených Houby sušené směs 12 g
cca 1200 ml 1200 ml zeleninového nebo masového vývaru
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
2 stroužky 2 stroužky drceného česneku Česnek čerstvý 14 g
2 2 rovné lžičky majoránky Majoránka sušená
1 1 rovná lžička drceného kmínu Kmín mletý
mletý pepř Pepř černý mletý
sůl Sůl mořská
zelená nať na dozdobení - celerová, petrželová... Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.