Nutriční hodnoty (Telecí na způsob divočiny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 9 813 kJ / 2 345 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 138,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 199,00 g |
– nasycené | 87,28 g |
– nenasycené | 107,54 g |
–– mononenasycené | 89,58 g |
–– polynenasycené | 17,96 g |
––– omega 3 | 2,12 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 410 mg |
Sodík | 3,57 g |
Sůl | 8,96 g |
Sacharidy | 0,20 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g telecí plece nebo kližky | Telecí plec | 600 g |
200 g 200 g slaniny | Špek | 200 g |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
cibule | Cibule čerstvá | |
kořenová zelenina | Mrkev čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
½ l žičky žičky koření na divočinu | Provensálské koření | |
10 zrnek 10 zrnek pepře | Pepř černý | |
6 zrnek 6 zrnek nového koření | Nové koření | |
3 ks 3 ks bobkového listu | Bobkový list sušený | |
sušený medvědí česnek 1 + 1 lžička 1 lžička | Česnek medvědí sušený | |
špetka špetka tymiánu | Tymián sušený | |
lžíce lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
smetana (12 nebo i 31%, podle chuti) | Smetana kravská sladká 12% |