Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka pórková s Nivou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 396 kJ /
1 529 kcal
Bílkoviny54,58 g
– z toho živočišné bílkoviny42,18 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,40 g
Tuky99,65 g
– nasycené58,46 g
– nenasycené36,98 g
–– mononenasycené30,98 g
–– polynenasycené6,00 g
––– omega 30,72 g
Vláknina6,43 g
Cholesterol 788 mg
Sodík 2,89 g
Sůl7,03 g
Sacharidy100,21 g
– cukry9,83 g
––– laktóza5,63 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 pórek Pórek čerstvý
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
2-3 lžíce 2-3 lžíce dětské krupičky Krupice pšeničná jemná 37.5 g
100 g 100 g Nivy Niva 50% t. v s. 100 g
1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru (hodí se i kuřecí) Vývar zeleninový 1500 ml
špetka špetka pepře Pepř černý
1 dl 1 dl smetany (nebo jen plnotučné mléko) Smetana kravská sladká 12% 100 ml
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
sůl na konečné dochucení Sůl mořská
2 2 starší rohlíky a kousek másla na jejich opečení Rohlík pšeničný bílý 86 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.