Nutriční hodnoty (Polévka pórková s Nivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 396 kJ / 1 529 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,58 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 42,18 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,40 g |
Tuky | 99,65 g |
– nasycené | 58,46 g |
– nenasycené | 36,98 g |
–– mononenasycené | 30,98 g |
–– polynenasycené | 6,00 g |
––– omega 3 | 0,72 g |
Vláknina | 6,43 g |
Cholesterol | 788 mg |
Sodík | 2,89 g |
Sůl | 7,03 g |
Sacharidy | 100,21 g |
– cukry | 9,83 g |
––– laktóza | 5,63 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 37.5 g |
100 g 100 g Nivy | Niva 50% t. v s. | 100 g |
1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru (hodí se i kuřecí) | Vývar zeleninový | 1500 ml |
špetka špetka pepře | Pepř černý | |
1 dl 1 dl smetany (nebo jen plnotučné mléko) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
sůl na konečné dochucení | Sůl mořská | |
2 2 starší rohlíky a kousek másla na jejich opečení | Rohlík pšeničný bílý | 86 g |