Nutriční hodnoty (Jablečné rozety se zmrzlinou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 686 kJ / 403 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,08 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 9,84 g |
– nasycené | 3,08 g |
– nenasycené | 4,29 g |
–– mononenasycené | 3,23 g |
–– polynenasycené | 1,06 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 5,85 g |
Cholesterol | 265 mg |
Sodík | 148 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 54,75 g |
– cukry | 51,15 g |
––– laktóza | 4,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 dl 1 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
0,5 dl 0,5 dl bílého vína | Víno bílé suché | 50 ml |
1 lžíce 1 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 25 g |
3-4 3-4 plnější lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
olej na smažení | Olej řepkový | |
1-2 1-2 jablka | Jablko čerstvé | 225 g |
skořicový cukr | Cukr skořicový | |
vanilková zmrzlina nebo jiná zmrzlina | Zmrzlina vanilková | |
šlehačka | Šlehačka 35% | |
ovoce | Jahody čerstvé | |
meduňka - vše dle své fantazie | Máta peprná list čerstvá |