Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Falešná želví polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie2 760 kJ /
660 kcal
Bílkoviny16,05 g
– z toho živočišné bílkoviny13,18 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,88 g
Tuky54,56 g
– nasycené31,48 g
– nenasycené19,16 g
–– mononenasycené15,02 g
–– polynenasycené4,14 g
––– omega 30,57 g
Vláknina0,75 g
Cholesterol 327 mg
Sodík 70 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy25,76 g
– cukry5,05 g
––– laktóza3,83 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 l 1 l hovězího vývaru (studený) Vývar hovězí 1000 ml
vařená kuřecí prsa nebo odřezky cca 140 g Kuře prso
2 lžíce 2 lžíce přepuštěného másla (nebo 2 lžíce másla a 1 lžička oleje) Ghí 30 g
2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 25 g
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
snítka snítka tymiánu nebo špetka sušeného Tymián sušený
snítka snítka oregana nebo sušené Oregano sušené
3 lístky 3 lístky šalvěje Šalvěj čerstvá
mletý bílý pepř Pepř bílý mletý
sůl Sůl mořská
1 1 žloutek Vaječný žloutek 23 g
100 ml 100 ml smetany na vaření Smetana kravská sladká 12% 100 ml
čerstvá petrželka nebo pažitka Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.