Nutriční hodnoty (Falešná želví polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 760 kJ / 660 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,05 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,18 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,88 g |
Tuky | 54,56 g |
– nasycené | 31,48 g |
– nenasycené | 19,16 g |
–– mononenasycené | 15,02 g |
–– polynenasycené | 4,14 g |
––– omega 3 | 0,57 g |
Vláknina | 0,75 g |
Cholesterol | 327 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 25,76 g |
– cukry | 5,05 g |
––– laktóza | 3,83 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 l 1 l hovězího vývaru (studený) | Vývar hovězí | 1000 ml |
vařená kuřecí prsa nebo odřezky cca 140 g | Kuře prso | |
2 lžíce 2 lžíce přepuštěného másla (nebo 2 lžíce másla a 1 lžička oleje) | Ghí | 30 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
snítka snítka tymiánu nebo špetka sušeného | Tymián sušený | |
snítka snítka oregana nebo sušené | Oregano sušené | |
3 lístky 3 lístky šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
čerstvá petrželka nebo pažitka | Petržel nať čerstvá |